Events

Alla FCSI Nordic-evenemang

Events och möten

Genom våra medlemsmöten vill vi skapa mervärde för våra medlemmar.

Vi försöker att samlas på platser där alla kan närvara men erbjuder även alla att delta digitalt,

FCSI Nordic har ca 4 medlemsmöten per år.

Kommande events

Under dessa möten som oftast är en halvdag, träffas vi och diskuterar aktuella händelser i branschen, bjuder in föreläsare och delar erfarenheter och utmaningar med varandra. Vi kan även lyssna till någon av våra företagsmedlemmar som berättar om nyheter om sina produkter,
Varje höst anordnas ett längre möte med fabriksbesök hos någon av våra företagsmedlemmar. Vi gör en trevlig aktivitet tillsammans och sedan ett par år tillbaka så anordnar vi även en mindre golftävling.

Vartannat år så samlas vi på den internationella mässan för köksutrustning i Milano, HOST.

Där erbjuds vi vara med i alla föreläsningar som anordnas av FCSI EAME och träffar våra internationella kolleger.

Presentation av tidigare events

2024 Årsmöte

Föreningens årsmöte, där vi bl a röstade igenom förändringar i stadgarna för att bättre passa "Nordic".
Lennart Wallander på Food & Friends trendspanade vidare in i året 2024.

2024 Medlemsmöte #1

Detta möte hölls i Göteborg på temat "glöm inte kostchefen". Vi träffades på hotell Draken, för lunch till att börja med, och därefter föreläsning/seminarie. Kostchefer har beroende på kommun olika roller, och nivån av inblandning i projekten kan variera, men att glömma kostchefen är ett säkert recept på dåligt resultat. Glöm inte kostchefen…
Dagen avslutades med ölprovning och middag på Poppels Citybryggeri.

2023 Medlemsmöte #2

Vi träffades i Gällstad och började dagen med besök i fabriken hos Haglund Industri där vi bl a fick se de olika stationerna och förstå tillverkningen på ett bättre sätt. Därefter intog Johan Jörgensen scenen på hotell Lassalyckan och spanade in i samtid och framtid - "vem bestämmer vad vi äter?".

Minimässa med medlemsföretag för nyheter och presentationer hölls.

Dagen avslutades på restaurang Åsundsholm, där vi dagen efter erbjöds en runda på intilliggande golfbanan eller en kajaktur på sjön Åsunden.

2023 Medlemsmöte #1

Med tema bagerier anordnades årets första medlemsmöte. Först ut var bagaren Sébastien Boudet, känd kokboksförfattare och tv-personlighet som tidigare drivit flera bagerier i Stockholm. Han pratade om sin erfarenhet av att bygga bagerier och trender inom hans bransch. Dagens andra föreläsare, Jakob och Martin från Care of Brand & Risk, pratade om brandskydd och riskhantering i bagerier och andra storköksmiljöer.

2022 Medlemsmöte #3

Branschrepresentanterna Johan Öberg Larsson och Björn Weslien höll i en workshop kring AMA Hus 24. Vi hade dessutom en föreläsning av Andreas Moene, grundare av PreOpening, som berättade om att leda och genomföra kostnadseffektiva projekt. Mötet avslutades med en gemensam lunch i pampiga matsalen på IVA Konferenscenter.

2022 Medlemsmöte #2

Med medlemmarnas värde i fokus anordnades en konferens i vackra Småland på Hooks Herrgård. Vi fick ta del av en minimässa där medlemsföretag erbjöds plats för nyheter och presentationer. Ett mycket uppskattat föredrag fick vi av Benjamin Calleja grundare av LIVIT Design, världens största företag inom Design och F&B.

Vi genomförde en lyckad workshop tillsammans och njöt av en trevlig middag som avslutning. Dagen därpå bjöds på fin golf för de medlemmar som önskade.